Агроконсулт Инженеринг на АГРА 2019

По време на международното изложение АГРА 2019 Агроконсулт Инженеринг представи модерни и иновативни решения за изготвяне на цялостни технологични проекти за оборудване на птицеферми и свинеферми. Агроконсулт Инженеринг е на пазара повече от 20 години и е лидер в предлагането надоставката на качествена генетика и технологично оборудване, което е свързано с нуждите на птицевъдната и свиневъдната индустрия у нас.

Най-голям интерес сред посетителите на изложението предизвикаха Волиерата на италианската фирма Tecno и системата за електронно хранене на свине SowSense на холандската компания Nedap.

 

 

Предимства на системата на Tecno са, че позволява по-голяма гъстота на отглеждане и улеснява движението на птиците на различните нива. Волиерата, оборудвана с почистващи ленти, позволява по-добра хигиена и блaгосъстояние на птиците, осигурявайки високо ниво на производство и по-ниска цена. Системата позволява на носачките да използват редовете и етажите (вкл. и пода) с тотална свобода на движение.

Това единствената система на пазара, която позволява и е сертифицирана да бъде използвана като волиера или клетка, като съответно може да бъде регистрирана като код 2 или код 3.

Позицията на гнездата гледа към коридора, което улеснява инспекцията и яйцесъбирането. Всеки етаж се характеризира от присъствието на система с верижно хранене, поилна линия, кацалки, гнезда и ленти за яйца и евакуация на тора.

Чрез системата за електронно хранене на свине SowSense на Nedap, Вие може да сте сигурни, че всяка свиня получава точната дажба фураж и грижите от които се нуждае, като в същото време животните се намират в спокойна и продуктивна атмосфера. Решенията на Nedap SowSense за свине майки осигуряват индивидуален мениджмънт на прасетата 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Системата на Nedap за измерване на теглото на свинята Ви помага да увеличите Вашата доходност на производство благодарение на събирането на данни за теглото на всяка индивидуална свиня.

С електронното хранене на свинете на Nedap, Вие може да бъдете сигурни, че всяка свиня получава спокойна среда, индивидуалната дажба и грижа от която се нуждае. Nedap може да проектира автоматичната концепция за хранене за всеки мащаб на производство, както за нови, така и за реконструиращи се сгради.

Електронното хранене на свинете на Nedap Ви помага да елиминирате загубите на фураж и оптимизира ефективността на хранене на цялото стадо. Nedap SowSense е подходяща, както за статични групи (до 60 животни), така и за големи динамични групи (250-750 животни).