Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Комплексни инсталации с висока плътност на населяване

Комплексни инсталации с висока плътност на населяване
Батериите на TECNO могат да са от 3 до 15 етажни и позволяват висока плътност на населяване с птици в сградата. За лесно обслужване, съоръжението може да се снабди с инспекционни колички.

Techno = качество и издръжливост

Tecno = качество и издръжливост
Хранилките и стойките им са изключително здрави, с висококачествена галванизация и инспекционните колички безпроблемно се движат по тях. Цялата конструкция на батерията е също много здрава, произведена от висококачествени метали.

Поене

Поене
Поилната линия е нипелна и минава през всяка клетка. Има капкоуловител от долната страна.

Хранене

Хранене
Две системи могат да пренасят фуража:
• тролейна количка с кош с балансьори, мобилна, която гарантира хомогенна дистрибуция на фураж на дължина до 150 метра;
• плоска верига, която е много надеждна от механична гледна точка.
Хранилките са от GZ 350 галванизиран лист, със специален профил против пилеене на фуража. По желание могат да се сложат стойки на хранилките на всеки метър.

Събиране на яйца

Събиране на яйца
Вдигащ се конвейер: Позволява събирането на яйца етаж по етаж, като конвейерът се позиционира перпендикулярно на различните яйценосни ленти.
Изработен е изцяло от неръждаема стомана и алуминий и е много надежден при работа. Специални четки гарантират безупречното почистване на яйценосните ленти.

Събиране на яйца

Система Niagara
Позволява събирането на яйца едновременно от всички етажи, като се оптимизира времето на събиране. Лентата, която пренася яйцата във височина е фиксирана и инсталирането и е лесно. Скоростта на лентата варира в зависимост от потока на яйца и в зависимост от капацитета на съоръжението.

Почистване на яйценосните ленти

Почистване на яйценосните ленти
В комбинация с хранилните колички, Tecno Poultry Equipment са приложили система за въздушно обдухване на лентите, яйцата и кацалките, което осигурява постоянно почистване, без да се отделя прах.

Macronew компютри

"Macronew" компютри
Програмирана вентилация, достъп на въздух, записване на консумациите с измерване на притока на фураж, вода, броене на яйцата на всеки етаж и на цялата сграда, с автоматично програмиране на скоростта. Може чрез интернет връзка супервайзър от производителя да контролира всички важни операции в сградата.

Програмен контрол на автоматичните процеси

Програмен контрол на автоматичните процеси:
Захранване с фураж, почистване, събиране на яйца, Anaconda повдигащ се конвейер, изсушаване на тора и осветление.

• Охладителни панели
С целулозни панели, близо до стената или с ниско разположен прозорец за входящ въздух;
• Tecno мъглообразуваща система
С дюзи под високо налягане + козирка против вятър и за затъмнение.

Въздушна система за сушене на пилешка тор

Въздушна система за сушене на тор и вентилация в животновъдството
Системата позволява дехидратация на пилешка тор, директно върху долните слоеве на помещението. Турбините за сушене използват горещия въздух във вътрешността на сградата, като го компресират при високо налягане в надлъжни тръби. Тръбите имат подходящи дупки, които гарантират еднакво изсушаване на пилешкия тор.

Изнасяне на тора от сградата

Изнасяне на тора от сградата
Изнасянето на тора се осигурява от ленти позиционирани на всеки етаж от клетките. След това тора се пренася на конвейери, които осигуряват транспортирането на тора, дори и на далечни разстояния или директното му натоварване в камиони.
АнакондаАнаконда
Идеална за транспортиране на яйца от сградата до яйцесклада.
Концепцията на Анаконда позволява транспортирането на яйцата по разнообразна траектория (завой, наклони, изкачвания) без опасност от напукване или замърсяване на яйцата.

Предлага се в различна широчина (40 до 100 см) според изискването на клиента. Възможно директно свързване към яйцесортировъчна машина.

Качествени материали:
неръждаема стомана, алуминий и висококачествена пластмаса.

Модулна конструкция:
системата се изгражда от модули с лесно закрепване и възможност за повторното им използване при промяна на клетките в помещението.

Анаконда е интегрирана система проектирана така, че при монтирането да се адаптира към най-различни видове от клетки. Променливата скорост на движение позволява да се регулира капацитета, така че да съответства на капацитета на яйцесортировъчната машина.

Преминаванато на яйцата от лентите към централния събирателен конвейер се осъществява от устройство, което леко избутва яйцата и дава възможност за отстраняване на счупените яйца и тези без черупка.

Телескопични връзки

Телескопични връзки
Позволяват повдигането на цели секции от конвейера в движение.

Смазване

Смазване
Това устройство позволява контролираното смазване на конвейера по време на неговото движение.

Изкачване и слизане

Изкачване и слизане
Тази специфична форма на модулите за наклон е за избягване търкалянето на яйцата и последващото напукване.

Система за броене на яйцата

Система за броене на яйцата
Брои яйцата директно от всеки ред на клетките, като калкулира общи количества за етаж или сграда и ги съхранява в паметта за седмица.
.